Going Green

Werken aan een 'groene stad‘, wat houdt dat eigenlijk in?

In ons programma 'Going Green‘ - in aanloop naar de Floriade 2022 - bespreken we dit aan de hand van zes kwaliteiten die wij als cruciaal beschouwen voor de aard van groene steden: klimaatbestendig, verbonden, zelfvoorzienend, circulair, duurzaam en innovatief.

Praktische informatie

Het evenementenprogramma vormt een aanloop naar de Floriade 2022 met het thema ‘Growing Green Cities‘. Het programma wordt georganiseerd door Vereniging Deltametropool in samenwerking met Provincie Flevoland en bestaat uit een serie van zes dialogen. De serie wordt live uitgezonden vanuit het Food Forum Paviljoen op het Floriadeterrein in Almere, tussen juni 2021 en februari 2022.

2 juni — De groene kracht van steden (15.00u – 16.30u)

— video

— kroniek (NL/EN)—

Wat betekent het om een ​​hoge stedelijke dichtheid te combineren met klimaatbestendige planning?

1 juli — [EN] Making green work (13.00u – 14.30u)

— video —

— kroniek (NL/EN)—

Connecting European cities, (mega) regions and countries towards a practical approach to Green.

23 september — Wat de pot schaft (15.00u – 16.30u)

— video —

— kroniek (NL/EN)—

Decor of afhankelijkheid: hoe verhouden voedsellandschappen zich tot stedelijke omgevingen?

28 oktober — [EN] Landscape of logistics (15.00u – 16.30u)

— video —

— kroniek (NL/EN)—

Learning from logistics to build greener cities.

2 december — Biobased, made in NL (15.00u – 16.30u)

De basis voor een nieuwe bouweconomie in Nederland.

— video —

— kroniek (NL/EN)—

3 februari — Anders werken in een Groene Stad (15.00u – 16.30u)

Hoe kunnen we vorm geven aan het nieuwe denken over werk en draagvlak creëren voor verandering?

— meld u aan —

Het programma

Het doel van de serie is om het concept van de Groene Stad te verduidelijken. Wat betekent een Groene Stad eigenlijk? Wat vraagt het van planners, bewoners, ontwikkelaars? Wat zou de Groene Stad moeten opleveren en waar moeten we aan werken om zo ver te komen?

Elke dialoog duurt 90 minuten en wordt gemodereerd door Sophie Stravens. Het programma is hoofdzakelijk in het Nederlands met zo nu en dan een internationale spreker. De serie wordt gedocumenteerd in korte kronieken, geschreven door Sanne van den Breemer, die later gebundeld worden in een tweetalig cahier. Dit cahier wordt gedeeld op het Floriade terrein gedurende de gehele tentoonstellingsperiode in 2022.

De Floriade

Met de serie sluiten we aan bij het thema van de Floriade 2022, ‘Growing Green Cities‘. Het thema past uitstekend bij Vereniging Deltametropool, aangezien het werken aan een bruisende, leefbare, gezonde en groene metropool is wat onze leden bindt. Tijdens de serie komen verschillende sprekers aan het woord en er zullen bijpassende projecten van de vereniging aan bod komen.

Deze serie vormt een deel van het programma wat Provincie Flevoland met vele andere partijen organiseert om het Forum op de kaart te zetten bij bedrijven, onderzoekers, ontwerpers die intensief werken aan voedselinnovatie en aan de transitie naar een groene economie. Zo wordt het Food Forum een hotspot van kennisuitwisseling, zowel tijdens de Floriade Expo als daarna binnen het innovatiecomplex Flevocampus.

Going Green is de bijdrage van provincie Flevoland aan Floriade Dialogues, een initiatief van Floriade Expo 2022. Dit is een serie van internationale presentaties en evenementen om kennis over groene innovatie rondom het thema Growing Green Cities te delen en zo deze innovatie te versnellen. Benieuwd naar het hele programma Floriade Dialogues en hoe u daaraan kunt bijdragen? Meld u dan aan.

terug naar boven terug naar boven