Merten Nefs

Programmaleider

Merten Nefs is architect en onderzoeker, en groeide op in Zeeland. Na zijn studie in Delft (2003) werkte hij vijf jaar in São Paulo (Brazilië), waar hij onderzoek deed naar gentrification en cultuurbeleid, en gebouwen realiseerde in samenwerking met vooraanstaande ontwerpbureaus.

Sinds 2010 richt hij zich bij Vereniging Deltametropool op de sterke relaties tussen mobiliteit en verstedelijking, en tussen de kenniseconomie en de kwaliteit van de leefomgeving en het Nederlandse landschap. In de programma's SprintStad en Landschap als Vestigingsvoorwaarde legt hij verbanden tussen theorie en praktijk, door middel van publicaties, planning support tools, ontwerpend onderzoek, evenementen in binnen- en buitenland (zoals Landschapstriënnale 2017) en het verbinden van professionals, bijvoorbeeld in een Community of Practice.

Hij geeft les aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam en vanaf 2019 promoveert hij op het onderwerp Handelslandschappen (TU Delft & Erasmus School of Economics): onze steeds veranderende ruimtelijke oplossingen voor het vervoeren en opslaan van handelswaar, van grachtenpand tot fulfilment center, van Maasvlakte tot OneBeltOneRoad.

merten.nefs@deltametropool.nl LinkedIn

dagelijks bestuur

Leen Verbeek - voorzitter

Flevoland (Commissaris van de Koning)

LinkedIn

Paul Langeweg

Zelfstandig adviseur

LinkedIn

Martina Huijsmans

Gemeente Delft (wethouder Ruimtelijke ordening, Mobiliteit en Dienstverlening)

Mail
terug naar boven terug naar boven