Het volgende landschap

30 mei 2018

Met meer dan 60 programma-onderdelen en ruim 11.000 bezoekers stond de Landschapstriënnale 2017 in het teken van ‘Het volgende landschap’. Samen met Stichting Landschapstriënnale en chroniqueur Fred Feddes blikt Vereniging Deltametropool terug op deze levendige maand vol inspiratie, discussie, lessen en ideeën. De publicatie ‘Het volgende Landschap' is een retrospectief over de toekomst van ons landschap dat iedere Nederlander zal raken.

Haarlemmermeer, foto: Theo Baart Haarlemmermeer, foto: Theo Baart.

Het leverde een staalkaart op van kennis en inzichten over de afzonderlijke megaopgaven, en een beginnend portfolio van mogelijke ontwerpoplossingen. In Het Volgende Landschap reflecteert een keur van betrokkenen op de bevindingen. Ook de triënnale als publieksevenement is in beeld gebracht. Het resultaat is een onmisbare gids op de onzekere weg naar het volgende landschap.

De presentatie van het boek Het Volgende Landschap vond plaats op maandag 28 mei 2018 in Amsterdam. Aansluitend gaat een panel in debat over de vraag ‘Hoe gaat Nederland en de Metropoolregio Amsterdam aan de slag?’ Met o.a. Esther Agricola (directeur Ruimte en Duurzaamheid, gemeente Amsterdam), Berno Strootman (Rijksadviseur voor de Fysieke Leefomgeving), Harry Boeschoten (Staatsbosbeheer) en Emiel Reiding (BZK). Het debat werd gemodereerd door Eric Luiten (voorzitter Stichting Landschapstriënnale) en Paul Gerretsen (Vereniging Deltametropool).

terug naar boven terug naar boven