Boekpresen­tatie

De stad van de toekomst

Binnenkort vieren we met een boekpresentatie de resultaten van de ontwerpstudie ‘De stad van de toekomst’.

Gedurende 2018 is door tien ontwerpteams, gemeenten en een groot netwerk aan betrokken experts gewerkt aan visies en integrale ontwerpen voor vijf testlocaties van 1×1 km in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Eindhoven. De vraag die wij ons stelden was hoe de grote transities waar wij als maatschappij voor staan, kunnen meehelpen aantrekkelijke en toekomstbestendige stedelijk milieus te creëren.

Het boek waarin de resultaten van deze fascinerende zoektocht zijn beschreven, wordt op donderdag 18 april gepresenteerd in het kader van het Thursday Night Live! programma van Het Nieuwe Instituut.

Na de boekpresentatie vindt vanaf 19.00u MCD Great Books plaats over het boek ‘Stadsleven’ van Richard Sennett. Het panel van deskundigen, met onder andere Maarten Hajer, Bernadette Janssen en Jeroen de Willigen, reageert op zijn boek en de betekenis ervan voor de steden in Nederland.

Programma

16.00u — inloop
16.30u — filmpje ‘the making of’, welkom door Fred Schoorl, directeur BNA (moderator)
16.45u — korte recapitulatie project, proces en resultaten
16.50u — de 10 voornaamste highlights / conclusies van de ontwerpstudie, besproken met de deelnemende ontwerpteams
17.25u — gesprek met hoofdverantwoordelijken en vertegenwoordigers voor gebiedsontwikkeling Rotterdam Alexanderknoop over hoe verder met deze conclusies voor deze locatie?
17.45u — uitreiking publicatie
18.00u — borrel

Aanmelden kan via de website van BNA.

Met Vereniging Deltametropool hebben we intensief bijgedragen aan de totstandkoming van de studie en publicatie. Lees meer over onze betrokkenheid en het traject als geheel op de projectpagina.

terug naar boven terug naar boven