Logistiek landschap van de toekomst

Uitkomsten design challenge 'Out of the Box'

30 maart 2020

We moeten nieuwe, kwalitatieve eisen stellen aan de logistieke complexen en bedrijventerreinen van Nederland. Hoe precies, dat is de grote vraag! Om het debat daarover een nieuwe impuls te geven zijn vier ontwerpteams aan de slag gegaan om een hun visie op het logistiek landschap van de toekomst te formuleren en visualiseren.

Vier ontwerpteams hebben, gevoed door een drietal expertmeetings, hun visie op het logistiek landschap gevormd. De challenge – georganiseerd door CAST i.s.m. Vereniging Deltametropool, Kunstloc Brabant en de Landschapstriënnale – heeft geresulteerd in vier uiteenlopende plannen en ontwerpen. Elk team heeft het ontwerp samengevat in twee panelen. De panelen zijn ontworpen om geprint te worden, maar ook goed digitaal te bekijken.

Bekijk hier de resultaten

 

Hoe gaan we hiermee verder?

Twee ontwerpuitkomsten zijn geselecteerd als basis voor een stakeholderworkshop, waarin de projectvoorstellen verder besproken zullen worden. Lees hier het verslag van de selectiecommissie. Alle resultaten (de vier ontwerpuitkomsten) van deze design challenge worden op de Landschapstriënnale 2020 middels een expositie gepresenteerd, waarmee een inhoudelijke bijdrage aan het landschapslab ‘Nieuwe Economische Dragers’ wordt geleverd. In de maand van de Landschapstriënnale organiseert CAST tevens een publieke debatavond om over de resultaten in debat te gaan. Meld je aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle activiteiten!

Zie meer

Om de ontwerpteams te voeden drie expertmeetings georganiseerd, over het landschap, het systeem en de mens achter logistiek. Lees hier het verslag. Binnen het CASTatelier Logistiek Landschap is eerder reeds een drone-film ontwikkeld om het Logistiek Landschap van Tilburg-Waalwijk in beeld te brengen, en zijn we met onderzoekers, beleidsmakers, raadsleden en ontwerpers op field-trip geweest. We namen toen een kijkje bij de bedrijven CAPI Europe en XPO Logistics op Vossenberg.

En lees het recente artikel over Toekomstproof Logistiek Vastgoed, door Cees-Jan Pen en Merten Nefs. Of neem een kijkje op Landscapes of Trade.

terug naar boven terug naar boven