Klimaat & Ruimte

Klimaatakkoord Rotterdam

Wat wordt de ruimtelijke impact van de Rotterdamse Klimaattafels? Het Architectuur Instituut Rotterdam en Vereniging Deltametropool organiseren een besloten werksessie met de voorzitters van de verschillende klimaattafels, de ontwerpers verbonden aan de tafels, vrijdenkers en de Gemeente Rotterdam.

Rotterdamse Klimaattafels

Een halvering van de CO2-uitstoot, meer schone energie en extra werkgelegenheid. Dat zijn de doelstellingen die de gemeente Rotterdam in een alliantie met meer dan honderd bedrijven en maatschappelijke instellingen wil realiseren. Op 10 mei is de Rotterdamse Klimaat Alliantie officieel van start gegaan. Via vijf klimaattafels werken zij aan een concreet maatregelenpakket dat eind dit jaar wordt vastgelegd in een Rotterdams klimaatakkoord.

Vereniging Deltametropool, samen met het Architectuur Instituut Rotterdam stelde een long list van ontwerpers voor de tafels op. Dit leidde uiteindelijke tot de volgende short list;

— Studio Marco Vermeulen – tafel Haven & Industrie
— De Urbanisten – tafel Gebouwde Omgeving
— KAW Architecten – tafel Consumptie
— BRIGHT – The Cloud Collective – tafel Schone Energie & Opwekking
— posadmaxwan – tafel Mobiliteit

 

Besloten werksessie

Wat betekenen de Rotterdamse klimaattafels voor de ruimtelijke omgeving?

Architectuur Instituut Rotterdam in samenwerking met Vereniging Deltametropool organiseert een besloten werksessie met de voorzitters van de verschillende klimaattafels, de ontwerpers verbonden aan de tafels, vrijdenkers en de Gemeente Rotterdam.

 

Programma

12.30u — inloop met lunch
13.00u — welkom en inleiding
13.15u — vraaggesprek tafelvoorzitters – Paul Gerretsen
13.30u — deelsessies
15.30u — plenaire afsluiting
16.00u — borrel

terug naar boven terug naar boven