De verbeelding aan zet

#ProjektNL

‘Projekt NL’ is een beweging van toekomstverbeelders: planners en ontwerpbureaus, die de resultaten van ontwerpen willen benutten voor het voeren van een brede discussie over de inrichting van ons land.

Het initiatief is door een aantal informele diner-gesprekken tussen ontwerpers in het leven geroepen. Daar kwam duidelijk het idee naar voren dat er al veel verbeeldend onderzoek ligt, maar er nog geen maatschappelijk gedragen koers is voor het Nederland van de toekomst.______________________

Door het herpositioneren van bestaande ontwerpstudies ambiëren we Nederland van de toekomst niet alleen voorstelbaar maar ook aantrekkelijk en nastreefbaar te maken voor een breder publiek. Hiermee willen we hernieuwde aandacht vragen voor de kracht van de verbeelding en het ruimtelijk ontwerp in Nederland. De grote opgaven die er zijn een plek te geven en de schaarse ruimte goed te benutten.

______________________________

MISSION STATEMENT

________________________________________________ _________________________________________________

De ontwerpers

Gijs van den Boomen

Jorryt Braaksma

Rick ten Doeschate

Paul Gerretsen

Ruurd Gietema

Henk Hartzema

Steven Slabbers

Peter Veenstra

Ton Venhoeven

Gerwin de Vries

Iris Wijn

 

Wat gaan we doen

De komende periode richten we ons op het toegankelijk en toepasbaar maken van de vele sterke verbeeldingen die de maatschappelijke voorhoede kunnen aanspreken: initiatiefnemers, politici, beleidsmakers en vertegenwoordigers van de toekomst (scholieren en studenten).

Werkschema, Projekt NL Werkschema, Projekt NL. Werkschema, Projekt NL

Sluit je aan!

We nodigen iedereen uit om onderdeel te worden van deze beweging. Heb je een idee, studie, project over het Nederland van de toekomst? Mail deze graag naar ons toe met een sterke afbeelding bij. In het najaar 2019 zullen we een aantal thematische nieuwsbrieven naar buiten brengen waar we bestaande studies en projecten anders gaan positioneren.

 

 

Vereniging Deltametropool, door haar functie als een schakel tussen de ontwerpende vakwereld en de politiek-bestuurlijke besluitvorming, steunt dit initiatief, door facilitatie en inhoudelijke positionering. Wat wij bieden is een (online) platform en een (fysieke) podium om deze discussie te voeren en we nodigen iedereen uit om mee te doen.

 

terug naar boven terug naar boven