Rotterdams groen krijgt eigen serie

Rotterdammers in het groen, vanaf september bij TV Rijnmond

06 december 2018

Stad en natuur zijn geen aparte entiteiten. Groen en dieren – wild of tam, spontaan of gekweekt – zijn een inherent onderdeel van het stedelijk leven en worden door stedelingen gewaardeerd als een bijdrage aan de kwaliteit van leven.

Rotterdam is welbekend voor zijn innovatieve architectuur en moderne uiterlijk, dus stadsnatuur is niet het eerste waar je aan denkt bij deze stad. Het algemene beeld is: veel asfalt, weinig groen. Dat blijkt in de praktijk mee te vallen. Degenen die in Rotterdam de parken, stadstuinen en productietuinen weten te vinden koesteren dat groen. Het Park. De volkstuin. Het Arboretum. Het geveltuintje. Als je maar goed kijkt is groen ruim voorradig. Met de serie ‘Rotterdammers in het groen’ brengen we deze natuur in beeld : welke groene initiatieven kent de Rotterdamse openbare ruimte en welke Rotterdammers horen hier bij?

Directeur van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam, Kees Moeliker, gaat erop uit om als de bioloog die hij is, de Rotterdammer in het (wilde) groen nader te bestuderen en neemt ons mee naar allerlei soorten stedelijk groen en hun gebruikers en beheerders.

De vijfdelige documentaireserie “de Rotterdammers in het groen” is tot stand gekomen op initiatief van Vereniging Deltametropool en gerealiseerd door een samenwerking tussen Vereniging Deltametropool, RTV Rijnmond, Voor de Buis, Natuurhistorisch Museum Rotterdam en Museum Rotterdam. Naast eigen bijdragen van de betrokken partijen, is de serie mede mogelijk gemaakt door: Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Prins Bernhard Cultuurfonds en Stichting Bevordering van Volkskracht.

terug naar boven terug naar boven