Laat gaan die plataan

Ontwerpen mét natuur

13 september 2021

Architect Piet Vollaard en wetenschapper Joop Spijker in gesprek over verlies aan biodiverseit, gemiste kansen en natuurinclusiviteit. Wij moeten leren de juiste condities voor de natuur te schappen. Maar: 'De natuur geeft ook veel aan de mens'.

Ter inspiratie voor de deelnemers aan Voucherregeling Ruimtelijk Ontwerp wordt een viertal essays aangeboden, geschreven door Andrea Prins. In dubbelinterviews gaat Andrea met verschillende experts in gesprek op zoek naar verdieping op de verschillende voor de Voucherregeling relevante thema’s. Het thema van dit eerste gesprek: natuurinclusief ontwerpen.

Via onderstaande link is het eerste essay uit deze serie te lezen. Het verslag van een boeiend gesprek met architect Piet Vollaard en wetenschapper Joop Spijker. Vollaard, initiator en voormalig hoofdredacteur van ArchiNed, is niet wars van een activistische benadering van de architectuur. Senior onderzoeker Joop Spijker is vegetatie-, bos- en landschapsecoloog aan de Wageningen University & Research (WUR). Hij is betrokken bij diverse projecten rondom leefbaarheid, gezondheid en welbevinden, biodiversiteit en kennisdoorstroming. Het gaat om toegepast wetenschappelijk onderzoek, beklemtoont hij: ‘Wat doet groen, en hoe kun je dit in de stedelijke context toepassen?’

Lees het essay ‘Laat gaan die plataan – ontwerpen mét natuur

 

terug naar boven terug naar boven