Bouwen waar de mensen zijn

Verslag van een succesvolle bijeenkomst

06 april 2022

De boodschap is simpel: Bouwen waar de mensen zijn, dat is wat het meeste loont. Dat is de uitkomst van een viertal studies die op maandag 14 maart gepresenteerd werden in Het Nieuwe Instituut. Lees hier het verslag van de bijeenkomst, of kijk de uitzending terug.

De bijeenkomst teruglezen of -kijken? Dat kan via de website van het College van Rijksadviseurs.

Bouwen in bestaande steden en dorpen biedt kansen voor verbetering van de leefomgeving van de mensen die er al wonen, we hebben de ervaring dat het kwaliteit én extra woningen oplevert en er is nog plek zat. Tijdens de bijeenkomst Bouwen waar de mensen zijn konden deelnemers in vogelvlucht kennisnemen van de vier onderzoeken en gingen we in gesprek met gemeentes, bouwers, verschillende ministeries, kennisinstellingen en ontwerpers. Ook bewoners kwamen op een verrassende wijze aan het woord.

Bijeenkomst 'Bouwen waar de mensen zijn' in Het Nieuwe Instituut Bijeenkomst 'Bouwen waar de mensen zijn' in Het Nieuwe Instituut.

Het was de eerste bijeenkomst waarbij we – sinds de verschillende lockdowns – weer ‘in het echt’ bij elkaar waren in Het Nieuwe Instituut. Wat ons betreft een groot succes! De bijeenkomst werd georganiseerd in samenwerking met het College van Rijksadviseurs, het Planbureau voor de Leefomgeving en het Ministerie van BZK.

terug naar boven terug naar boven