Eerste aflevering Rotterdammers in het Groen goed bekeken

Maar liefst 107.000 mensen hebben de eerste aflevering van Rotterdammers in het Groen bekeken. Afgelopen zaterdag 22 september werd deze eerste aflevering van de documentaireserie uitgezonden op TV Rijnmond.

Aflevering 1

In de eerste aflevering bekijkt Kees Moeliker, directeur van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam, de stadsparken in Rotterdam. Vroeger waren deze parken voornamelijk het domein van planten en dieren, maar tegenwoordig stromen ze bij de eerste zonnestralen vol met toeristen. Moeliker onderzoekt de reden dat Rotterdammers naar de parken komen. Hiervoor gaat hij barbecueën met parkgasten en neemt hij een kijkje op verschillende festivals. De eerste aflevering is bekeken door 107.000 mensen.

Over Rotterdammers in het Groen

In Rotterdammers in het Groen gaat Kees Moeliker een kijkje nemen bij stedelingen in de stadsnatuur van Rotterdam. Moeliker ziet de laatste jaren de aanwezigheid van één diersoort opvallend toenemen in de stadsnatuur: de mens. In de nieuwe documentaireserie onderzoekt hij de rol van de mens en neemt hij de kijker mee door parken en tuinen, over daken en langs singels op zoek naar Rotterdammers in het groen. Hierbij heeft Kees Moeliker verschillende interessante ontdekkingen gedaan die terugkomen in de afleveringen. ‘Ik woon al 58 jaar in Rotterdam, maar ben op groene plekken geweest die ik nog niet kende. Hippe dakakkers, verborgen stadstuintjes, braakliggende terreinen, zelfs een verlaten treinspoor dat nu door een heuse stadsjungle voert!’ aldus Moeliker.

Beleef het mee met Rijnmond

De eerste aflevering van Rotterdammers in het Groen is terug te zien via Uitzending Gemist op www.rijnmond.nl. Het grote voordeel hierbij is dat u de aflevering terug kan kijken op een moment dat het uitkomt, waardoor u niets hoeft te missen van het programma. De tweede aflevering is zaterdag om 17.15 te zien op TV Rijnmond, waarna het 24 uur lang ieder uur wordt herhaald.

Meer informatie over de Rotterdammers in het Groen is te vinden op: www.rijnmond.nl/nieuws/172813/Rotterdammers-in-het-Groen

terug naar boven terug naar boven