Vereniging
Deltametropool
Postbus 2885
2601 CW Delft
T: 015-2153011
F: 015-2153018
E: secretariaat@
deltametropool.nl
 
 
   
 

word lid!

 
 
 
 

SprintStad, a serious game

Overzicht station Hoofddorp binnen Sprintstad.SprintStad maakt op een grafische en interactieve manier het verband tussen de mobiliteit in de Randstad en de ruimtelijke ontwikkeling van stationsgebieden duidelijk. Wilt u op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen van Sprintstad of meedoen aan de spelsessies, dan kunt u dit onderstaand doorgeven.

Organisatie:
Functie:
Naam:
Postadres (postbus/adres, postcode en plaats):
E-mail adres:
 

U kunt ook rechtstreeks mailen naar secretariaat@deltametropool.nl.


 

Private Picks


De Private Picks zijn nu ook online beschikbaar. Private Picks biedt een platform voor interessante initiatieven, ideen en evenementen over de Randstad.

» Lees hier de Private Picks

Ontvangen Private Picks
Meld u hier aan voor ontvangst van de Private Picks.

 

Hollandblad editie September 2009: 'Rethinking'


Het afgelopen jaar is er hard gewerkt om de vereniging breder en toegankelijker te maken voor haar leden en het grote publiek. Naast onze activiteiten (oplopen, conferenties), nieuwsbrieven (Private Picks), nieuwe website (operationeel in oktober) is er dan nu ook een nieuw Hollandblad; het onregelmatig verschijnende jaarlijkse periodiek van de vereniging.

Wij hebben getracht de formule aan te scherpen door het Hollandblad rond een thema op te bouwen. Voor deze editie is het thema 'Rethinking'. De formule moet zich nog uitkristalliseren maar is veelbelovend: een essay waarin het hoofdthema wordt uiteengezet - in dit geval van Yvonne Zonderop - en gastschrijvers die aspecten hiervan uitlichten en verdiepen. Wij wensen u veel leesplezier!

» Lees het Hollandblad 'Rethinking' online

Ontvangen Hollandblad
Meld u hier aan, met uw NAW-gegevens, voor ontvangst van het Hollandblad.
 
 

Tafelrede Sijbolt J. Noorda: 'Universiteiten in de Randstad'


De tafelrede is de eerste uit een serie tafelredes uitgesproken tijdens de jaarlijkse vergadering van het Algemeen Bestuur van de Vereniging Deltametropool. Ieder deel uit deze reeks belicht n aspect van de Kracht van de Randstad.

Er is slechts een beperkte oplage van 200 stuks beschikbaar en deze is verspreid onder de leden en een select groepje overige ontvangers. Onderstaand kunt u een samenvatting van de tafelrede lezen zoals deze is verschenen in de September 2009 editie van het Hollandblad.

» Samenvatting tafelrede S.J. Noorda (voorzitter VSNU)
 
 

Interactiemilieu's: Nieuwe Programma's in de Metropool


De Vereniging Deltametropool start het onderzoek Interactiemilieu's: Nieuwe Programma's in de Metropool. Gedurende een periode van twee jaar wordt in samenwerking met TU Delft en DRO Amsterdam ontwerpend onderzoek gedaan naar de betekenis van cultuur en economie in de metropool. In het nieuwe werkplan is stedelijke economie en cultuur één van drie thema's waar de Vereniging zich de komende jaren actief mee bezig gaat houden. Centraal binnen dit thema staat de mens met al zijn activiteiten en patronen die uiteindelijk de metropool dragen en vorm geven.

» Projectvoorstel
 
 

DVD International Review Randstad 2040 is NU verkrijgbaar!


Internationale sprekers over het huidige Randstadbeleid. Van de conferentie International Review Randstad 2040 die op 15 en 16 december jl. werd gehouden is een DVD verschenen.

Met integrale presentaties van Bart Vink (Introducing Randstad), John Worthington (Distributed living in a networked city) en Robert Yaro (Placing the Randstad in a global and European context). En interviews met Virna Busadori, Simin Davoudi, Hans Hede, Alain Thierstein, Michael Schwarze-Rodrian, John Worthington en Robert Yaro.

De DVD is een uitgave van Vereniging Deltametropool. In samenwerking met het Ministerie van VROM en de TU Delft.

Te bestellen voor 5,- Euro of gratis bij een lidmaatschap van de Vereniging Deltametropool.

De DVD is gratis voor leden

» Bestellen
 
 

RANDSTAD OPLOOP: Dat is de kracht van de Randstad
Woensdag 27 mei 2009, 16:00 - 18:30 | Dr. Anton Philipszaal/ Lucent Danstheater, Den HaagVoor Obama en Sarkozy is de metropool het centrum van nieuw elan in duurzame, mondiale economische ontwikkeling.
Wat heeft de Randstad te bieden?

» Informatie

 

 

Debatbijeenkomst ‘De Randstad, dat zijn wij’
Woensdag 25 maart 2009, 16:00 18:30 uur - Auditorium ING House, Amsterdam

debatbijeenkomst

Wat kun jij doen voor de ontwikkeling van een sterke Randstad, in deze tijden van crisis?
Dat was het thema van een debatbijeenkomst die het kabinetsprogramma Randstad Urgent, de Vereniging Deltametropool en de Provincie Utrecht organiseerden 25 maart jl. in het ING House, Amsterdam. Gastheer was ons lid ING Real Estate.

» Informatie
» Verslag

 
 

The Future Randstad
      Maandag 15 december 2008, 15:30 – 19:00 uur | Schiphol

The Future Randstad

De bijeenkomst op maandag 15 december jl. is een groot succes geworden: een mooie inleiding van Bart Vink (Ministerie van VROM) en inspirerende bijdragen van John Worthington (London) en Robert Yaro (New York) voor een volle enthousiaste zaal.

Ook de aansluitende besloten workshops en uitwisseling met Nederlandse en buitenlandse deskundigen op dinsdag 16 december jl. waren inspirerend en leverden een boeiende uitwisseling op tussen wetenschappers, beleidsmakers, ontwerpers en bestuurders.

Eerder dit jaar organiseerde de vereniging de conferenties ‘Holland, hutspot of hotspot’ (1 februari, Delft) en ‘Randstad, ná Urgent’ (7 juli Den Haag). ‘The Future Randstad, an international perspective’ vormt met beide eerdere conferenties een drieluik over het verband tussen visie en realisatie, in het verleden, heden en de toekomst. Van dit drieluik verschijnt in maart 2009 een publicatie en een DVD.

» Informatie

 
 

HET HOLLANDB!AD ZOMER 2008 IS UIT!!
Delft, augustus 2008

Er is weer een nieuwe editie van het HollandBlad, het onregelmatig verschijnende periodiek van de Vereniging Deltametropool. Het zommernummer heeft als thema: tussen Randstad Urgent en Randstad 2040 en belicht van verschillende kanten een mogelijke hiaat tussen een op uitvoering gericht programma en een lange termijn visie.
» Wilt u een gedrukt exemplaar ontvangen, stuur dan een e-mail naar: communicatie@deltametropool.nl

Het Hollandblad zomer 2008 is uit!
» Bekijk Hollandb!ad zomer 2008

 
 

RANDSTAD OPLOOP: DE OVERSTAP 03.11.08
» Voor achtergronden en informatie klik hier.

 
 

DELTAMETROPOOL: HIAAT RUIMTELIJKE PLANNEN DREIGT (COBOUW)
» Voor achtergronden en informatie klik hier.

 
 

RANDSTAD NA URGENT 07.07.08
» Voor achtergronden en informatie klik hier.
» Voor het verslag klik hier

 
 

PAUL GERRETSEN NIEUWE AGENT!
» Voor achtergronden en informatie klik hier.

 
 
RANDSTAD OPLOOP - DE NIEUWE WERKELIJKHEID VAN DE HSL 21.02.08
» Voor achtergronden en informatie klik hier.
 
 
HOLLAND: HOTSPOT OF HUTSPOT? 01.02.08
» Voor achtergronden en informatie klik hier.
» Voor het verslag klik hier
 
 

RANDSTAD OPLOOP DE DILLEMA’S VAN ALMERE 14.11.2007
» Voor achtergronden en informatie klik hier.


Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Access denied for user 'dmp'@'localhost' (using password: YES) in /var/www/vhosts/deltametropool.nl/httpdocs/v1/cms/connect.php on line 13

Warning: mysql_select_db() expects parameter 2 to be resource, boolean given in /var/www/vhosts/deltametropool.nl/httpdocs/v1/cms/connect.php on line 14
mySQL connection failed